Vietnamees eten Rotterdam

Vietnamees eten Rotterdam
Wie eens een verrassend hapje wil eten in Rotterdam, zou eens Vietnamees eten in Rotterdam moeten proberen. Niet voor niets komen er steeds meer Vietnamese restaurants. Dit heeft er alles mee te maken dat steeds meer Nederlanders de veelzijdige Vietnamese keuken hebben ontdekt. Daarmee kan ook voorgoed afgerekend worden met het feit dat de gemiddelde Vietnamees alleen een loempia zou kunnen bereiden. De Vietnamese keuken is juist bijzonder veelzijdig.

 

Mix van de Chinees en de Thai

Een mix van de Thai en de Chinees, aldus wordt Vietnamees eten in Rotterdam ook wel omschrijven. Het grote verschil is echter dat Vietnamees eten in Rotterdam ietsje minder scherp proeft als de Chinees en bovendien minder vet is. Natuurlijk is het wel even wennen als je voor het eerst kiest voor Vietnamees eten in Rotterdam. Je hebt er echter van alles; van gegrild rundvlees – Banh hoi bo nuong- tot minced beef, grilled pork, grilled minced beef of geroosterd varkensvlees. Vietnamees eten in Rotterdam betekent genieten van geroosterde eend, zoals gefrituurde granaten, gegrilde garnalen ook absoluut de moeite waard zijn. Ook gefrituurde inktvis hoort bij Vietnamees eten in Rotterdam, net als het altijd overheerlijke Tilapia. Ook als vegetariër kun je prima terecht bij de Vietnamees in Rotterdam. Want ook in dat opzicht is er meer dan voldoende van je gading te vinden.

Noodles: wat voor ons aardappelen zijn

Zoals je bij elk restaurant gewend bent heb je ook als je kiest voor Vietnamees eten in Rotterdam de keuze uit tal van heerlijke voorgerechten. Vaak kiezen bezoekers voor garnalen, rijstvermicelli, kip, taugé of een altijd bijzonder pittige zoetzure soep. Goed te weten als Vietnamees eten in Rotterdam op de agenda staat is dat wat voor ons aardappelen zijn, in Vietnam noodles zijn. Bij tal van gerechten worden dus noodles geserveerd.

 

De sissende cake die ook wel pannenkoek genoemd wordt

Meest gegeten product in Vietnam is overigens Xoi, kleefrijst in goed Nederlands. Ook Pho, dit is Vietnamese soep, en een lichtere pannenkoek die ook wel ‘sissende cake’ genoemd wordt zijn erg in trek bij de inwoners van Vietnam. Probeer het eens, als je Vietnamees gaat eten in Rotterdam. Je zult versteld staan van de verschillende smaken die het Vietnamese eten je te bieden heeft. Nem? Ja hoor, dat is dus de alom bekende loempia. Die ook elke week om de hoek op de markt wordt verkocht. Nem en ook Car Tam, iets dat je zou kunnen omschrijven als gebroken rijst, zijn ook al van die populaire en typische Vietnamese producten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *