Oorbellen meisje

Oorbellen meisje

 

Prachtig, die oorbellen voor een meisje. Ze maken van jouw dochter een nog mooier meisje vaak, want oorbellen is toch vooral een echt meisjesding gebleven. Oorbellen voor een meisje kunnen echter pas in zodra er gaatjes geschoten zijn. Wanneer mag dat eigenlijk en wanneer kun je oorbellen voor een meisje gaan kopen?

 

Geen wettelijke regel voor oorbellen voor een meisje

Er is geen wettelijke regel die iets vertelt over oorbellen voor een meisje. Het is dus aan de juwelier vanaf welke leeftijd hij gaatjes wil schieten zodat je oorbellen voor een meisje kunt kopen en je die in kunt doen. Hoewel het gros van de juweliers de leeftijd van drie jaar hanteert, zijn er ook volop juweliers die al vanaf 1-jarige leeftijd gaatjes in de oren van je dochter schieten.

 

Altijd eerst oorknopjes

Oorbellen voor een meisje betekent dus eerst dat je je dochter voorbereidt op de behandeling bij de juwelier, al is die vaak alweer voorbij voor je dochter er erg in heeft. Vaak is sprake van een schrikreactie en een huilbui. Omdat van pijn echter geen sprake is en het echt een kwestie van schrik is, zijn die tranen zo weer gedroogd. Je dochter zal ook eerst niet oorbellen voor een meisje dragen, maar altijd eerst oorknopjes. Het pistooltje waarmee een gaatje in de oren wordt geschoten kun je prima vergelijken met een nietmachine. Het geluid komt ook heel aardig overeen.

 

Een voor een en niet tegelijk

Oorbellen voor een meisje heeft je dochter dus niet zomaar in de oren. Eerst dient het oorknopje een bepaalde tijd gedragen te worden. Die oorknopjes worden er een voor een ingeschoten overigens. Voorheen schoten twee mensen tegelijk een klein gaatje in de oortjes van je dochter, tegenwoordig doen de meeste juweliers het liever een voor een. Volgens de juweliers levert dit het beste resultaat op. De kans op een afwijking is groter als er tegelijk geschoten wordt.

 

Jonge leeftijd

Oorbellen voor een meisje is dus al met al best nog wel een avontuur, een avontuur dat bij de juwelier begint met het aanbrengen van oorknopjes, die – en dat dekt de lading beter- ook wel eens zweerknopjes genoemd worden. Pas als de knopjes lang genoeg in het oor gezeten hebben, mogen die typische oorbellen voor een meisje in gedaan worden en ziet je dochter er nog leuker uit. In welk levensjaar je dat doet is dus aan jezelf. Dat het al op heel jonge leeftijd kan is echter duidelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *