Het leuke van een baby dagboek

Met een baby dagboek houd je alle gebeurtenissen in het leven van je kleintje bij. Je kunt al beginnen met schrijven tijdens de zwangerschap. Hoe gaan de checks, waar kijk je naar uit en wat wil je jouw kindje vertellen en leren? Na de geboorte van je baby hou je onder andere de groei en ontwikkeling bij van de geboorte tot aan de vijfde verjaardag en kun je alledaagse en bijzondere gebeurtenissen opschrijven.

Herinneringen vastleggen in een baby dagboek

Met een baby dagboek kun je al jouw herinneringen vastleggen, van het eerste badje tot de eerste woordjes van je kleintje. De eerste dagen na de geboorte beleef je heel intens waardoor je je niet voor kunt stellen dat je ooit iets gaat vergeten. Toch vervagen de herinneringen na verloop van tijd. Door een babydagboek bij te houden kun je altijd even terugbladeren. Ook heb je later een mooi aandenken dat je mee kunt geven aan je kind. In de eerste week kun je papa vragen om veel leuke foto’s te maken. Deze periode is hectisch, zeker als je bevalt van jouw eerste kindje en moet wennen aan de rol van moeder.

Tips en vragen baby dagboek

Je kunt ervoor kiezen om zelf from scratch een baby dagboek te maken, maar het is ook mogelijk om een leuk invulboek te kopen. Hierin vind je vaak mooie illustraties en praktische tips en vragen waardoor je Baby dagboekverschillende soorten informatie vast kunt leggen, van lengte en gewicht tot gedenkwaardige momenten en mijlpalen. Dit soort boekjes zijn doorgaans ook voorzien van envelopjes waarin je bijvoorbeeld een haarlokje of tandje in kunt bewaren. Zowel voor ouders als voor de kinderen is het leuk om een babydagboek bij te houden.

Foto’s en kaartjes bewaren

Je schrijft niet alleen in het dagboekje voor je baby maar bewaart ook speciale items, zoals het geboortekaartje, foto’s en bijzondere felicitaties. Je kunt deze inplakken in je baby dagboek of bijvoorbeeld in een aparte doos bewaren. Vergeet ook niet om de echo foto’s in te plakken en foto’s van de favoriete knuffels of de eerste outfit van je kleintje. In deze periode maak je gigantisch veel foto’s die allemaal even waardevol zijn. Om niets kwijt te raken valt het aan te raden om een fysiek boekje te maken. Als je niet zo’n schrijver bent is het ook leuk om filmpjes te maken en deze bijvoorbeeld bij te houden in een online dagboek. Deze kun je vervolgens delen met familieleden.

 

Meer informatie en idee├źn kunt u vinden bij Lifestyle2love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *