Word Talk (Windows)

Tekst naar spraak software.
Word Talk is geintergreerd in Word en voegt een extra werkbalk toe.
Door te klikken op de pictogram of het gebruiken van een sneltoets kunt u tekst laten voorlezen. Ook is het mogelijk om de tekst op te slaan als MP3.
Standaard taal is Engels maar misschien ook te gebruiken met een nederlandstalige spraaksynthesizer.
Om het bestand te kunnen downloaden moet je aangeven uit welk land je komt en het woord intypen dat vermeld word (flash).
Word Talk is geschikt voor Office 2003 met Windows XP. Voor Office 2007 met Windows Vista volg onderstaande handleiding.

Vista installatie handleiding

  1. Download en installeer het bestand.
  2. Open het programma Office 2007 en activeer de Office knop (linksbovenin). Activeer Opties voor Word, select invoegtoepassingen. Ga naar het optiemenu Beheren en selecteer Sjablonen. Activeer de knop Start.
  3. Activeer de knop Toevoegen. Onderin de rechterbenedenhoek kun je kiezen voor de sjabloontype (standaard staat deze op alle word sjablonen), selecteer Word 97-2003 sjablonen. Zoek nu het Word talk sjabloon (WordTalk.dot) – waarschijnlijk te vinden in C://users/gebruiker/AppData/Roaming/Microsoft/Word/Startup/WordTalk.dot (gebruiker vervangen door eigen gebruikersnaam), selecteer het bestand en Enter. Terug in het dialoogvenster Sjablonen en invoegtoepassingen, activeer de knop OK om deze te sluiten.
  4. Een tabblad Invoegtoepassingen is nu zichtbaar in de menubalk van Office.
  5. Activeer het tabblad Invoegtoepassingen voor het WordTalk menu. WordTalk zal nu werken op dezelfde manier als in eerdere versies van Windows en Word.

Spraaksynthesizer kan worden aangepast via WordTalk Configuratie (7e icon van links). Eventueel mogelijk om hier ook de sneltoetsen (keyboard shortcuts) in te stellen (Alt 1 t/m 8).
Succesvol getest met de gratis nederlandstalige e-speak spraak synthesizer.

De QuickGuide geeft je een snelle handleiding (Engels)
OS xp/vista
Taal Engels

Print page