Wanneer is een iPhone, iPad of iPod toegankelijk

VoiceOver is de schermlezer die tegenwoordig standaard wordt meegeleverd in de iOS (besturingssysteem) software. Je koopt een iPhone, iPad of iPod Touch en ‘out of the box’ kun je de toegankelijkheid opties instellen en het werkt.
De sneltoets voor VoiceOver aan en uit is drie maal de Home knop indrukken.

Vanaf versie 4 heet de besturingssysteem software iPhone OS voortaan iOS.

Het is dus afhankelijk van de iOS (besturingssysteem) versie hoe toegankelijk een iPhone, iPad of iPod Touch (3e generatie) is. Alle drie de apparaten zijn toegankelijk. Maar let op, bijvoorbeeld de iPhone 3G is met de laatste iOS wel erg langzaam. Minimale systeemeisen voor de nieuwe iOS worden steeds zwaarder.

De iPod Classic, iPod Shuffle en iPod Nano zijn voorzien van een ander soort besturingssysteem software en niet toegankelijk met de gebruikelijke VoiceOver opties. 

Wel is er verschil in de mogelijkheden van de iPhone, iPad en de iPod Touch omdat ze hardwarematig van elkaar verschillen. Zoals WiFi, mobiel netwerk (3G), GPS en Camera.

iPad
Verkrijgbaar met WiFi of WiFi en 3G.
Met de WiFi 3G versie kun je gebruik maken van het mobiele netwerk om het Internet te gebruiken. Daar is een simkaart voor nodig, waar een data-abonnement voor moet worden afgesloten. Telefoneren is niet mogelijk met geen enkele iPad (m.i.v. VOIP telefonie zoals Skype, dat is mogelijk op beide iPad versies). De WiFi 3G versie heeft ook een GPS ontvanger.

 

 

Camera

WiFi (draadloos netwerk)

3G (mobiel netwerk)

GPS (oriëntatie)

iPhone

ja

ja

ja

ja

iPad WiFi 

ja (m.u.v. iPad 1)

ja

nee

nee

iPad WiFi 3G

ja

ja

ja (geen telefonie)

ja

iPod Touch

ja

ja

nee

nee

De Apple TV is ook uitgerust met VoiceOver en dus toegankelijk.

Lees ook: Vergelijking iPhone
Lees ook: Vergelijking iPad
Lees ook: Vergelijking iPod Touch 

Meer algemene info over de iOS versies op Wikipedia.

Bartiméus logo


Print page