Twitter koppelen via Facebook en/of LinkedIn

Via Twitter, relevante tweets op de juiste social media platforms te cross posten, is selectief koppelen en  twitteren met de juiste hashtag. Dit is alleen mogelijke door Twitter te koppelen vanuit Facebook en LinkedIn, niet omgekeerd!
Verwijder eventueel eerst de Facebook/LinkedIn koppeling uit je Twitter account.

Facebook koppelen met selective tweets

Op Facebook kun je via de apps & games sectie zoeken naar ‘selective tweets‘, met die applicatie kun je je Twitteraccount koppelen aan Facebook en door de hashtag #fb te gebruiken in je tweets zullen alléén die tweets op je Facebookpagina verschijnen.

De Selective Tweets kun je verder instellen om eventueel ook je Facebook bedrijfspagina te koppelen en daarnaast zijn er nog enkele instellingen die je Twitter profiel meegeeft, of @namen in je tweets koppelt aan de correcte namen van je Facebook vrienden.

Twitter koppelen aan LinkedIn

Zodra je in LinkedIn via je Profile een Twitteraccount wil toevoegen (edit), krijg je het scherm Manage Your Twitter Settings.
De optie Share only tweets that contain #in (#i also works) in your LinkedIn status moet geselecteerd zijn. Dit zorgt ervoor dat alleen de tweets met de hashtag #li (of #in, werkt ook) ook worden gepost op je LinkedIn pagina.

Op deze manier kun je zakelijke en persoonlijke tweets van elkaar gescheiden houden op de verschillende social media platforms.

Tweets bestemd voor:

  • Facebook krijgen #fb
  • LinkedIn krijgen #li of #in

Print page