Toetsenbord taalinstellingen wisselen

Voor het wisselen tussen toetsenbordinstellingen is een sneltoets ingesteld, ctrl + shift.

Als je vaak gebruikt maakt van sneltoetsen kan het zeker voorkomen dat je deze sneltoets activeert. Het gevolg is dat als je bepaalde leestekens of het @ teken wil typen, er iets heel anders te voorschijn komt. Onder in de taakbalk staan dan bijvoorbeeld de letters EN. Je bent overgeschakeld naar de Engelse lay-out van het toetsenbord.

Als je ctrl + shift nogmaals indrukt, verandert het weer naar het Nederlandse toetsenbord en staat er weer NL. En werkt het weer zoals je gewend bent de shift + 2 is weer netjes een @ teken.

Om dit niet keer op keer te hoeven doen kun je ook het overbodige toetsenbord verwijderen. Via het Configuratiescherm > (Klok,taal en regio) Toetsenborden of ander invoermethoden wijzigen > (dialoogvenster Landinstellingen) tabblad Toetsenborden en Talen > knop Toetsenbord wijzigen > tabblad Algemeen
Selecteer onder Geïnstalleerde services het toetsenbord (EN) en activeer de knop verwijderen.

Op deze plek is het ook mogelijk om eventueel een anderstalig toetsenbord toe te voegen door de knop Toevoegen te activeren. Vervolgens het plusteken voor de gewenste taal, vervolgens het selectievakje voor de juiste keuze selecteren en de knop OK activeren. Nogmaals de OK toets selecteren zodat het ook daadwerkelijk word toegepast.

De sneltoets is te wijzigen via het Configuratiescherm > (Klok,taal en regio) Toetsenborden of ander invoermethoden wijzigen > (dialoogvenster Landinstellingen) tabblad Toetsenborden en Talen > knop Toetsenbord wijzigen > tabblad Geavanceerde toetsinstellingen > optie Schakelen tussen invoertalen > knop Toetsencombinatie wijzigen.


Print page