Skype maakt geen geluid als er gebeld wordt

Met Skype kun je (gratis) bellen of gebeld worden (beeldbellen, audiogesprek of chat) met iemand die ook Skype gebruikt.
Laatst was er een probleempje dat we hebben opgelost maar misschien ook handig is voor anderen om te weten.

Als de vriend met de iPad, mij via Skype, probeert te bereiken dan gaat er een belletje op mijn apparaat en neem ik op en kan er een gesprek worden gevoerd. Dit is geen probleem. Het geluid is dus in orde. Alleen als ik de vriend probeer te bellen dan gaat er geen bel over op zijn iPad. Er is geen (rinkel)geluid.

Het volgende was aan de hand.
De iPad heeft een zijschakelaar die twee functies kan hanteren, geluid geheel uit of schermrotatie uit. Welke van deze twee keuzes het uitvoert, is afhankelijk van de optie die je kiest in de app Instellingen van de iPad. Deze stond ingesteld op zijn iPad als schermrotatie blokkering, dus leek niet van invloed.
Weliswaar toen we de optie in Instellingen vervolgens omzette naar geluid blokkeren en de zijschakelaar overhaalde. Was het probleem opgelost.
Skype rinkelt er nu weer gewoon op los als de vriend gebeld wordt.

Logo Bartiméus


Print page

4 gedachten over “Skype maakt geen geluid als er gebeld wordt


 1. Goeie tip. Bedankt. Zelfde probleem gehad. Eigenlijk weird probleem. Een bug, met die schakelaar. Maar ok, het rinkelt er weer vrolijk op los …

  Thanks!


 2. skype maakt geen geluid als ik op skype gebeld word. Ik heb computer met window 10.
  Wat kan de oorzaak zijn.
  Graag antwoord.


 3. Als er mij iemand beld met Skype op mijn iPad hoor ik geen geluid kan mij iemand helpen


 4. Gopie
  16 januari 2017
  skype maakt geen geluid als ik op skype gebeld word. Ik heb computer met window 10.
  Wat kan de oorzaak zijn.
  Graag antwoord.

  email: d.gopie@lycos.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *