Samsung verbetert toegankelijkheid Android met Galaxy Talkback voor S6 en S6 Edge

Samsung komt met een verbeterde versie van toegankelijkheid, genaamd Galaxy Talkback, op zijn Galaxy 6S serie. Een alternatief voor Google Talkback, de standaard schermlezer voor Android.
Zodra de Galaxy Talkback voor de eerste keer wordt ingeschakeld, volgt er automatisch een uitleg.

De Talkback instellingen zijn aanpasbaar, zoals wijzig toonhoogte, spraakuitvoer wanneer het scherm uitstaat, instellen tril functie, schudden om verder te lezen en pauzeren van spraak uitvoer door hand op het scherm te leggen.

Extra toegankelijkheid opties zijn de drie vinger veeg voor het voorlees menu en de mogelijkheid om  labels van afbeeldingen te lezen en toe te voegen via bewegingen.
Ook nog aanwezig is de directe toegang tot de toegankelijkheid opties.

Galaxy Talkback verschillende nieuwe bewegingen toe voor het verbeteren van de navigatie en gebruikersvriendelijkheid van de S6 en de S6 Edge.

Link naar Galaxy S6 TalkBack bewegingen

In de handleiding zit een bijlage: Toegankelijkheid
Download Nederlandse handleiding Samsung Galaxy S6

 


Print page

2 gedachten over “Samsung verbetert toegankelijkheid Android met Galaxy Talkback voor S6 en S6 Edge


  1. Op mijn samsung a3 kan ik ook de spraak van samsung gebruiken. Is de stem bij de s6 het zelfde? De nederlandse versie is bij mij namelijk door een duitse dame ingesproken. Voor mij is de verstaanbaarheid daardoor toch niet optimaal.


  2. We hebben hier ook een Samsung S3. We konden standaard niet de Samsung TTS Nederlands vinden en hebben op het internet iets gevonden en geïnstalleerd. Deze blijkt inderdaad een eigenaardige uitspraak te hebben.
    Of de Samsung S6 een andere versie gebruikt, zullen we nog eens checken.
    SVox en Acapela (betaald) en Google (gratis en standaard geïnstalleerd) zijn waarschijnlijk op dit moment betere opties, wat betreft verstaanbaarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *