mBraille handleiding

Initialiseren van het keyboard

Voordat u kunt beginnen met typen, moet u eerst de knoppen verkennen voor elke braille stip.
Voor de iPhone en iPod zijn er twee vaste lay-outs, één voor de telefoon op een tafel en een andere voor het vasthouden van het apparaat met het scherm van je af.
Voor iPad zijn de toetsen horizontaal gerangschikt, zoals piano toesten. iPad ondersteunt zowel landschap en portret oriëntatie, zodat je kunt degene kunt kiezen die bij je past. U kunt de knop plaatsingen vinden door schuiven met één vinger over het scherm. Het volledige scherm gebied is bedekt door de knoppen en elke knop zal door voiceover worden uitgesproken, als je je vinger beweegt van de ene knop naar de volgende. Dit kun je eventueel uitzetten via Instellingen door het uitschakelen van de tutorial modus.

Voor tafel- layout draai uw telefoon in landschap met de home-knop om de rechts. Voor een natuurlijke positie om te typen plaats je de drie middelste vingers van je handen in een open V-positie, waarbij de wijsvingers elkaar bijna aanraken en de ringvingers dichtbij de bovenste hoeken van de telefoon uitkomen.

Je zal elke braille stip horen als je de toetsenbordindeling verkent. Eenmaal klaar om te beginnen met het typen, type de letter L (dots 1 2 3 ) gevolgd door W (dots 2 4 5 6) .

De toetsen komen overeen met de braille puntjes op het scherm zodat je wat ruimte heb om een lay-out die bij je past te kiezen. In de tabel layout toetsen 3 2 1 kan worden gezien als strepen je zou krijgen als je je zet 3 middelste vingers plat op de telefoon wijzen rechterbovenhoek . Toetsen 4 5 6 zijn
strepen loodrecht op de vorige , die omhoog uit de rechterbenedenhoek
hoek naar linksboven , beperkt door de toets 1 .

Houd de home-knop rechts als je de telefoon in handen hebt. Met het scherm van u af. De toetsen voor de braille puntjes zijn eenvoudige rechthoeken.

Met behulp van de “Auto” Instelling van de telefoon schakelt automatisch tussen de toetsenbordindelingen afhankelijk van de oriëntatie telefoon. Met “Tafel ” instelling kun je de layout naar V positie openen. Met “Away” instelling die u houd je telefoon in landschap, scherm afgekeerd, home-knop onder je
rechterhand . Daarnaast is er een optie om stippen 1 & 3 en 4 & 6 te wisselen.
Sommige gebruikers geven hieraan de voorkeur.

Het toetsenbord

De braille input begint wanneer een vinger naar beneden gaat en eindigt wanneer alle vingers worden opgeheven. U kunt alle puntjes tegelijk tikken of in sequentie zolang ten minste één vinger op het scherm blijft. iPhone heeft de kleine beperking dat zij geen onderscheid 6 gelijktijdig raakt , zodat de krimp voor het woord ” voor” vereist enige vinger gymnastiek . voor

Zo kun je naar beneden zetten vingers op stippen 1 2 3 4 5 , til een van de vorige vingers en vervolgens sloeg dot 6 en alle vingers uiteindelijk tillen . De volgorde van het raken van de stippen maakt niet uit. Standaard gecontracteerd Braille wordt gebruikt , maar het kan worden uitgeschakeld door instelling. Om snel te schakelen contracties aan en uit tijdens het invoeren van tekst, houdt u de puntjes op 6 met een vinger en korte veeg omhoog of omlaag met een andere vinger .

Een vingerscans

Veeg naar rechts richting de home -toets om een spatie in te voeren . Veeg naar beneden te gaan een nieuwe regel . Zowel ruimte als newline trekker de uitbreiding van de contracties in het voorafgaande woord . Veeg naar links om het vorige teken te verwijderen . veeg omhoog ( in de weg -modus naar de volumeknoppen ) om te horen wat je hebt geschreven .

Twee vingerscans

Twee vingers veeg naar links naar het laatste woord te verwijderen . Twee vingers recht voor ongedaan te maken . U kunt ongedaan snijden en deleties, waaronder duidelijke buffer

Drie vingerscans

Veeg naar rechts met drie vingers naar menu

Vegen met drie vingers omlaag om uw huidige schriftelijk te wissen . alternatief kunt u uw telefoon schudden om hetzelfde te doen .

Clipboard

Als u overschakelt naar een andere toepassing uit MBraille , de huidige tekst is automatisch naar het klembord gekopieerd . U kunt dan de tekst in de plak andere toepassing . Toen in startscherm , kunt u dubbele tik op de home-knop
om de app switcher en selecteer MBraille openen om terug te gaan .

Dot commando’s van het toetsenbord

Na het opstellen van het bericht kunt u verschillende opdrachten uitvoeren via het braille toetsenbord. Door het starten van een lijn met een punt. Gevolgd door het commando en mogelijke argumenten en dan weer een nieuwe regel .

Eerst je bericht typen. En dan versturen met een punt opdracht aan het einde van het bericht. . mail , . sms , . tweet of . fb , zonder terug te gaan naar het menu. U kunt ook een agenda- event met . cal commando .

Tjilpen

U kunt tweets direct van de braille toetsenbord te sturen . Om een tweet te sturen , eerst uw bericht typt , voeg dan een nieuwe regel ( swipe naar beneden) , dan voert u. tweet aan het begin van de lijn . Dus periode , gevolgd door het woord ” tweet “aan het begin van de lijn . Veeg weer naar beneden en de tekst van voorafgaand lijnen wordt getweet .

U kunt een directe boodschap sturen door toevoeging twitter naam van de ontvanger na de tweet commando , gescheiden door een spatie .

Facebook

Facebook op een lijn zullen de voorgaande tekst op Facebook posten. Het . Fb is een snelkoppeling vorm die hetzelfde doet .

Het verzenden van mail

Eerder dat gaat mailen scherm via het menu , kan een punt opdracht worden gebruikt .
Het voordeel van een punt opdracht is dat je het onderwerp kunt typen en namen van geadresseerden in Braille . Zo typt u eerst uw e-mail bericht , voeg dan het commando stip .

Usage :

   . mail ” Hello there ” Jack

Volg deze met een nieuwe regel en de send mailformulier is opgevoed met de Betreft set op “Hallo daar ” en To : pre – gevuld met het e-mailadres voor Jack . Persoon moet worden aangehaald als het plaatsen bevat . ontvanger e-mails zijn keek op van contacten met hun voor-of achternaam . U kunt toevoegenmeerdere ontvangers .

   . mail ” Hallo daar ” Jack Jill

zal de e-mail te sturen naar zowel Jack en Jill .

Voor de ontvanger hoeft u niet uit te schrijven van de volledige naam , een voorvoegsel is voldoende . Je hoeft alleen maar om genoeg letters gebruiken om de namen uit elkaar te houden . voor
Bijvoorbeeld , om een email te sturen naar Jill wanneer u zowel Jane en Jill in uw adresboek , zou je nodig hebt om gewoon ji typen . De naam lookup is niet geval is gevoelig en je kunt zoveel ontvangers toevoegen als u wilt. Als u nog niet getypte genoeg brieven naar meerdere ontvangers onderscheiden , wordt u gewaarschuwd .

Om zowel de voornaam en achternaam van de ontvanger opgeven gebruiken, moet u scheid de namen met een punt . Dus als u in uw contacten Jill
Jones , en Jill Smith , moet u de achternaam te gebruiken om de twee te vertellen Jill is uit elkaar . U kunt een e-mail richten aan Jill Jones door korten haar benoemen tot jill.j of zelfs gewoon om jj , als je geen andere mensen in
contacten waarvan voor-en achternaam beide beginnen met j. . Merk op dat als u bent gebruik gecontracteerd Engels braille , op de periode typen tussen de eerste en achternaam je ontsnappen met dot 4 voordat het . Dus A.B zou stippen 1 4 256 zijn12 . Een alternatief is om te schakelen naar niet-samengetrokken braille op de vlieg te voer de argumenten .

 Je kunt ook een expliciete e-mailadres in plaats van een naam van een contactpersoon . naar soort @ ondertekenen , schakelen naar niet-samengetrokken braille door te oordelen dot 6 en vegen omhoog of omlaag .

SMS- tekstberichten

   . sms

Op een regel op zich zal lanceren het SMS scherm met de huidige tekst pre – geplakt .

U kunt vooraf vullen ontvanger nummers op dezelfde wijze als de . mail commando . Geef gewoon de eerste paar letters van de naam van de ontvanger als parameter . bij voorbeeld . sms Joh
Zou pre – vullen het nummer voor John . Je kunt ook de volledige telefoon getal als argument .

Als uw ontvanger heeft meerdere toestellen , wordt u gevraagd welke te
gebruiken in een keuzelijst . Om direct kies de eerste mobiele of iPhone
nummer uit de lijst , kunt u de ontvanger naam voorvoegsel met ‘ m : ” als
volgt :

   . sms m : john

Kiest een nummer of contactpersoon

   naam . dial of nummer

Roept de contact of nummer . Het contact kan worden afgekort als voor . Sms of . mail commando’s . Het gesprek wordt zodra je swipe naar beneden geopend voor een nieuwe lijn .

Het toevoegen Agenda vermeldingen

 U kunt een nieuw agenda-item maken van MBraille met de stip cal commando .
De huidige tekst wordt toegevoegd aan de agenda-item als notities . De argumenten om geef de tijd volgen . cal commando .

   Usage :

   . cal titel begint [ eindigt ] [ alert [ tijd ] ] [ locatie : plaats ]

   Voorbeelden :

   . cal ” Pickup wasgoed ” ” 2013/06/07 13:00 ” alert 30 min

   Zou een agenda-item toe te voegen voor 7 juni 2013 om 13:00 , met titel ” Pickup
wasserette ” , en voeg een waarschuwing aan het evenement 30 minuten voor .

   . cal Parijs 2013/08/08

   Omdat er geen tijd is , is dit automatisch een hele dag duurt . zoals titel
en datum niet over ruimtes , zonder aanhalingstekens zijn vereist .

   . cal “Piano les” ” 2013/07/07 14:00 ” ” 2013/07/07 15:00 ” alert 1 uur

   Voegt een evenement met begin-en eindtijd , met en alert 1 uur voor
het evenement .

   . cal Meeting 17:30

   Schema een evenement met titel Meeting voor 17:30 . Als nu is vóór 17:30 ,
de bijeenkomst is voor vandaag , als het al voorbij 17:30 , de datum waarop het is
automatisch ingesteld voor morgen .

   . cal Meeting 05:00 locatie : lobby

   Schema’s van een bijeenkomst voor 05:00 , locatie wordt lobby .

   Verschillende formats voor het specificeren date ondersteund . In de USA MM.DD.YY
formaat wordt begrepen , uitgezonderd de Verenigde Staten is de volgorde dag , maand en jaar ; DD.MM.YY.
Voor de tijd , is 24 uurs klok altijd gesteund , maar zo is ” 13:00 ” formaat .

Met behulp van Google

   U kunt een Google-zoekopdracht op elk gewenst moment met stip Google doen . Het wordt geopend
Safari- browser de weergave van de zoekresultaten .

   Usage :

   . google woord1 woord2

   U kunt de opdracht afkorten aan . Goo

   voorbeeld :

   . goo ” Albert Einstein “

   Merk op dat je zoektermen kunnen citeren , als je kunt met een gewone Google
doorzoeken . Als u geen parameters geven , al uw huidige tekst wordt gebruikt
als zoekwoorden .

Het openen van de webbrowser

   U kunt een willekeurige url te openen met . Web commando .

   Usage :

   . web url

   voorbeeld :

   . web dr – carter.com

   U hoeft niet naar de http:// in het begin toe te voegen , maar je kunt, voor
Bijvoorbeeld als u plakt een link . Als de url niet lijkt te maken
zin , wordt het doorgegeven aan Google om na te denken over .

Skype-gesprek

   Als je Skype geïnstalleerd , kunt u rechtstreeks bellen om een ​​skype contact .

   Usage :

   . skype skype – id

   Opent Skype en noemt het gegeven skype id .

whatsapp bericht

   Als je Whatsapp hebt geïnstalleerd , kunt u een bericht sturen naar Whatsapp
contact .

   Usage :

   . whatsapp contact

   Opent Whatsapp en vult automatisch de ontvanger en boodschap tekst uit
MBraille . . wup is een snelkoppeling voor . whatsapp .

BlindSquare functies

   U kunt MBraille gebruiken om acties uit te voeren in BlindSquare . Start een lijn met
een punt gevolgd door de BSQ commando , trefwoord en mogelijke argumenten .
Veeg naar beneden om uw opdracht uit te voeren in BlindSquare .

  zoeken

   Lanceert BlindSquare en voert een zoektocht naar de nabijgelegen plaatsen en
adressen .

   Usage :

   . BSQ zoeken [ zoekterm ]

                                    voorbeeld :
+ ————————————————- ———————– +
| Opdracht | Omschrijving |
| —————————- + ——————– ———————– |
| . BSQ zoekopdracht Starbucks | Zoekt naar Starbucks |
| —————————- + ——————– ———————– |
| . BSQ zoeken Marple Street, | Zoekt naar een adres op Marple Straat |
| Philadelphia | in Philadelphia |
+ ————————————————- ———————– +

  Check-in op een nabijgelegen plaats

   Lanceert BlindSquare om in te checken met Foursquare naar een nabijgelegen plaats .
BlindSquare zal een lijst van plaatsen om je heen en als je hebt gekozen voor de
juiste u kunt inchecken Als je een opmerking voor uw check – in , het
zal worden opgenomen .

   Usage :

   . BSQ checkin [ reactie ]

                                    voorbeeld :
+ ————————————————- ———————– +
| Opdracht | Omschrijving |
| ————————- + ———————– ———————– |
| | BlindSquare zal u controleren op een plaats |
| . BSQ checkin Hello you ! | Dichtbij u te voegen ” Hallo u als een reactie op ! |
| | Uw check – in |
| ————————- + ———————– ———————– |
| . BSQ checkin ik ben op | |
| Home | |
+ ————————————————- ———————– +

  Voeg Point of Interest

   Laat je BlindSquare starten en voeg je huidige locatie naar de My Places
lijst. Indien gewenst kunt u een plaatsnaam en een Alert Afstand in leveren
meters of feet .

   Usage :

   . BSQ add [ Naam van de plaats ] [ Alert afstand ]

                                    voorbeeld :
+ ————————————————- ———————– +
| Opdracht | Omschrijving |
| ——————— + ————————— ———————– |
| . BSQ add Home | Voegt de huidige locatie aan de lijst My Places |
| | Benoemen “Home ” |
| ——————— + ————————— ———————– |
| | Voegt de huidige locatie aan de lijst My Places |
| . BSQ add Werkplek | benoemen ” Werkplek ” . Het zal een alert |
| 50 | afstand van 50 meter of voeten , afhankelijk van uw |
| | BlindSquare instellingen . |
+ ————————————————- ———————– +

  rondkijken

   Lanceert BlindSquare in Look Around modus .

   Usage :

   . BSQ lookaround

  Waar ben ik ?

   Lanceert BlindSquare naar uw huidige adres en andere aan te kondigen
informatie over uw locatie .

   Usage :

   . BSQ waar

  navigeren

   Lanceert BlindSquare te navigeren naar een plaats op uw My Places lijst met behulp van een
derden navigatie app geïnstalleerd op uw apparaat . Dit is gelijk aan
met behulp van het Plan een route functie op een plek scherm vanuit BlindSquare .

   Usage :

   . BSQ navigeren [ zoeken term voor plaats op de lijst My Places ]

                                    voorbeeld :
+ ————————————————- ———————– +
| Opdracht | Omschrijving |
| ——————– + —————————- ———————– |
| . BSQ navigeren Home | Start de navigatie naar de plaats genaamd “Home ” op |
| | De lijst Mijn Plaatsen |
+ ————————————————- ———————– +

  Tracking

   Lanceert BlindSquare dus het kondigt het bijhouden van informatie voor een plaats op
de lijst Mijn Places

   Usage :

   . BSQ spoor [ zoekterm voor plaats in mijn lijst Places ]

                                    voorbeeld :
+ ————————————————- ———————– +
| Opdracht | Omschrijving |
| —————– + ——————————- ———————– |
| . BSQ banen Home | start het volgen van de plaats genaamd “Thuis” op uw My |
| | List Plaatsen |
+ ————————————————- ———————– +

  stoppen met het bijhouden

   Lanceert BlindSquare en stopt het bijhouden van alle momenteel bijgehouden plaatsen

   Usage :

   . BSQ stop

  start BlindSquare

   lanceert BlindSquare

   Usage :

   . BSQ

het krijgen van hulp

   Te raadplegen hulp rechtstreeks van de braille toetsenbord , kunt u de stip te geven
help commando .

   Usage :

   . help [ onderwerp ]

   Voorbeelden :

   . hulp

   Zonder argumenten brengt je naar de top van volledige hulp .

   . hulp sms

   Zal je helpen voor . Sms commando .

   . help help

   Geeft u deze sectie .

   . Gemeenschappelijke onderwerpen voor hulp commando zijn : tweet , facebook , e-mail , sms , bellen ,
cal, google , web , hulp , feedback en bewerken .

   MBraille kunt ook toegang tot de volgende toepassingen van derden gebruik van de
dot -opdrachten . Gebruiken . Helpen toepassing naam aan app specifieke hulp te krijgen .

     * blindsquare
* skype
* whatsapp

het geven van feedback

   Te plaatsen op MBraille mailinglijst , kunt u de stip feedback commando geeft .

   Usage :

   . feedback [ onderwerp]

   Voorbeelden :

   . feedback Bedankt voor een job well done !

   . Zonder argumenten feedback gebruikt de standaard Subject : ” MBraille
feedback . “

Verander Brailletabel taal

   Als uw telefoon taal niet overeenkomt met de Braille tabel die u wilt
gebruiken , of als u braille in meerdere talen kent , kunt u de instelling
Braille tabel op de vlieg met . Lang commando .

   Usage :

   . lang [ taalcode ] [ opslaan ]

   Voorbeelden :

   . lang da

   Zou het braille tabel veranderen in Deense voor de huidige sessie .

   . lang da opslaan

   Slaat de taal tafel gebruikt , zodat MBraille herinnert om te beginnen met
Deense braille na het opnieuw opstarten .

                                  tekstbewerking

   U kunt eenvoudige bewerkingen doen met MBraille , een voorbeeld van wat je hebt geschreven en
bewegen tekst door het selecteren , knippen en plakken . U kunt zelfs plakken
tekst uit andere toepassingen om MBraille voor bewerking .

   Alle bewerken gebaren werken volgens hetzelfde principe . U gebruikt een hand om druk
en houd een of meer braille puntjes om het gebaar te selecteren . U veeg
omhoog, omlaag , naar links of naar rechts met de andere hand om de geselecteerde gebaar te activeren .

   Bij het bewerken van bestaande woorden of het invoeren van leestekens , is het vaak meer
handig om niet samengetrokken braille te gebruiken . Om snel te schakelen contracties op
en uitgeschakeld tijdens het invoeren van tekst , houdt u dot 6 met een vinger en veeg omhoog
of omlaag andere vinger .

Voorbeeld tekst

   Houd braille dot 3 met een vinger . Gebruik een andere vinger te schuiven of
links of rechts vegen om VoiceOver leest uw tekst woord voor woord . wip
tot straf tegelijk lezen . Veeg naar beneden om dieper op de woorden in
de straf laatste gelezen . Weer uithaal naar inzoomen op de personages
in het laatste woord . De preview-modus eindigt wanneer u dot 3 loslaat .

Het verplaatsen van de invoegpositie

   Navigeren in de tekst met behulp van de preview- functie . Zodra je je hebt gevonden
plek , tikt dot 1 Houd ingedrukt dot 3 .

Selecteren , tekst kopiëren en plakken

   Navigeren in de tekst met behulp van de preview- functie . Zodra je je hebt gevonden
spot , aandrukken dot 2 Houd ingedrukt dot 3 . Met stippen 2 en 3 gehouden ,
bewegen met flicks selecteert de tekst die dan wordt doorgegeven . VoiceOver
kondigt de geselecteerde tekst als je beweegt . Om de geselecteerde tekst te kopiëren , tikt
dot 5 met punten 2 en 3 nog steeds ingedrukt . Om de geselecteerde test- snijden , tikt dot
4 .

   Als u tekst op het invoegpunt plakken , houdt u dot 2 en flick neer met
andere vinger . Houd punt 2 en flick up om te horen wat er momenteel in
het klembord . U kunt tekst te plakken die u hebt gekopieerd met MBraille kopiëren of knippen
functie , of tekst die u heeft gekopieerd uit een andere toepassing .

                                    Credits

testers

   MBraille zou er niet zijn zonder het team van testers die voorzien
waardevolle feedback langs de weg . In alfabetische volgorde :

     * Manolo Alvarez
* Michael Charlton
* Caroline Congdon
* Thomas Byskov Dalgaard
* Angela Fisher
* Rebecca Ilniski
* Cliff Isaksen
* SÃ ¸ ren Jensen
* Megan Kelly
* Tangela Mahaffey
* Joona Malinen
* Matthieu MÃ © ric
* Eileen Misrahi
* Gordan Radic
* Bruce Toews
* Engin Ya ± lmaz

vertalers

   Speciale vermelding gaat naar vertalers .

     * Kroatisch , Gordan Radia ‡ & Danijela marua ¡ ia ‡
* Deense , SÃ ¸ ren Jensen & Thomas Byskov Dalgaard
* Finse , Harri Pasanen
* Frans , Harri & Jukka Pasanen
* Duits , Miika Virtanen & Sandra Pilz & Alexandra Backof
* Noorse , Cliff Isaksen
* Spaans , Manolo Alvarez
* Zweedse , Eeva & Harri Pasanen
* Turks, Engin Ya ± lmaz

Ontwerp en codering

     * Harri Pasanen

   Copyright 2013 MPaja.com

[bron: http://mpaja.com/static/mbraille/mbraille-help.txt]


Print page