Contact

logo BartiméusBlinkmagazine is mogelijk gemaakt door Bartiméus

E-mail Blinkredactie
Twitter BlinkNL

OVER BARTIMÉUS

Bartiméus is specialist in leven met een visuele beperking. Wij ondersteunen jong en oud op het gebied van wonen, leren, werken en dagelijks leven. Bartiméus wil de kwaliteit van leven voor mensen die slechtziend of blind zijn verbeteren. Met persoonlijk advies, hulpmiddelen, ondersteuning en kennisoverdracht.

Bartiméus is specialist in leven met een visuele beperking. Of het nu gaat om aanpassingen in uw huis of werkplek, de ontwikkeling van uw kind, de schoolkeuze, handicapverwerking, uw hobby of leeshulpmiddel. Wij volgen de laatste ontwikkelingen door bijscholing en (internationale) beursbezoeken en passen deze toe in onze adviezen. Achtergrondinformatie over de expertisecentra van Bartiméus kunt u vinden in de kennisbank.

Wilt u graag één van onze medewerkers spreken of bent u op zoek naar een bepaalde vestiging? Klik dan op onze contactpagina.

Bartiméus Dienstverlening

Ook op het gebied van computers en technologie zijn er mogelijkheden.
Naast een advies en eventuele hulp bij aanvraag van benodigde hulpmiddellen, zijn er ook verschillende instructies mogelijk om met een eventuele aanpassing te leren omgaan.

Instructie Blind Typen

Het gaat niet om snelheid maar om vanuit de tien vingers de juiste toetsen op het toetsenbord te vinden. Er wordt geadviseerd om hier mee te beginnen.

Computer Instructie

Wat je leert, is gebruik maken van het toetsenbord om verschillende taken uit te voeren in combinatie met een eventuele aanpassing (schermleesprogramma’s zoals Supernova, Jaws, Zoomtext, Guide of VoiceOver).

De basis is werken vanuit de menustructuur. De verkenning van de basis van een computer. Daarna komen de sneltoetsen en de specifieke sneltoetsen van de eventuele aanpassing. Voornamelijk het Internet heeft specifieke sneltoetsen die per aanpassing verschillen.

Wij geven instructie voor zowel Windows en Mac pc’s als iPhone, iPad en iPod Touch.

Pak je kans en meld je aan!

Bartiméus info lijn 088 – 88 99 888

E-mail Bartiméus