Braillist handleiding

Waarom kiezen voor Braillist?
Braillist brengt Braille, de taal van de aanraking, op je touchscreen. Maak van uw iPhone of iPod touch een draagbare braille toetsenbord, het verbeteren van uw vermogen om te communiceren en te netwerken met anderen. Vanaf nu kunt u uw dure braille typemachine wanneer u het huis verlaat. Upgraden zal niet meer nodig de aankoop van nieuwe hardware; haar letterlijk een klik van een knop weg. Braillist is gemodelleerd naar de Perkins toetsenbord en beschikt over een volledig functies in te stellen met inbegrip van in-app te delen, merkt bibliotheek voor het opslaan van tekst, mappings bibliotheek voor de herziening van braille, door de gebruiker gedefinieerde contracties, stem en vibrationele feedback, beperkte graad 2 ondersteuning en nog veel meer. En, wat meer is, alle functies zijn beschikbaar voor gratis!
Op dit punt, kan je je afvragen over onze business model (of het ontbreken daarvan). Vergelijkbare apps kosten tot twintig dollar dus wat is het addertje? Het eenvoudige antwoord is, er is niemand. Sommige mensen vrijwilliger bij de gaarkeuken, een aantal anderen doneren aan goede doelen. Ik heb geïnvesteerd ontelbare uren in Braillist in de hoop van het maken van een verschil in je leven.

Hier zijn gedetailleerde instructies over hoe je Braillist gebruiken.
Lees eerst de “Basic sectie. Als u al bekend bent met de basics, kunt u ervoor kiezen om naar het gedeelte Geavanceerd (onder). Deze handleiding gaat ervan uit dat u enige vertrouwdheid hebben met braille.
Basis
Braillist Lay-out Braille toetsenbordindeling
Het schrijven van braille
Het delen van tekst Mail & iMessage Twitter & FacebookGevorderd
Tab 2: Opmerkingen Library
Het bekijken van een notitie Een opmerking verwijderen
Tab 3: Mappings Library
Het toevoegen van nieuwe toewijzingen
Ontgrendelen portret-modus

Instellingen en configuratie
Automatische Keyboard Mode: Stel het toetsenbord Gevoeligheid
Handmatige modus Keyboard Audiofeedback
Navigeren Braillist zonder VoiceOver: Vibrationele feedback
Het delen van berichten
Voor Braille Leerkrachten

Basis
Voordat Braillist kan worden gebruikt zal de Home knop (thuisknop) ingesteld moeten worden als VoiceOver aan/uit. Open Instellingen en ga naar Algemeen -> Toegankelijkheid -> driedubbel klik Home. Selecteer VoiceOver en deselecteer alle andere opties. Dit is om VoiceOver teactiveren en deactiveren zonder Braillist te verlaten.
Om met de lay-out van Braillist vertrouwd te raken klik drie keer op de home knop om VoiceOver te activeren. Gebruik de audio-feedback en de beschrijving die volgt met het verkennen van de visuele elementen op het scherm zoals sleutels, tabs, displays.

Braillist Lay-out
Open de app in portret-modus. Het startscherm is het tabblad Toetsenbord. Kijk voor de volgende belangrijke visuele elementen:
Share-toets (linksboven) Opslaan-toets (rechts boven) Tekst display (horizontale balk die zich uitstrekt van links naar rechts onder het aandeel en op te slaan toetsen) Tabs Bar (onder) bevat de volgende tabbladen van links naar rechts:

Toetsenbord tab Tabblad Notities Tabblad Toewijzingen
Braillist Keyboard (onder de tekst display)
De tabbladen balk aan de onderkant links naar de andere belangrijke schermen in deze app (zie Tab 2: Notes Bibliotheek en Tab 3: Toewijzingen Library). U kunt terugkeren naar het braille toetsenbord van overal in de app door op de meest linkse tab aan de onderkant.
Het scherm is in een andere samenstelling in portret-modus of landschap modus. In landscape-modus alleen het Braillist toetsenbord zichtbaar die minimaliseert de ruimte voor fouten tijdens het typen. Bovendien is het ontbreken van een tekstdisplay in landscape-modus beschermt uw privacy tegen nieuwsgierige blikken.

Menu Braille toetsenbordindeling
De Braille toetsenbord is ontworpen om voornamelijk te worden gebruikt in landscope modus. Het neemt als invoer, het patroon van stippen in een braillecel en produceert het Engels representatie. Het toetsenbord bestaat uit zes punten, een spatie en een backspace-toets. De punten zijn in een grote 3X3 vierkant rooster. De eerste en derde kolommen kunnen worden gevisualiseerd als de braillecel, de sleutels in de eerste kolom op de eerste, tweede en derde punten in een braille cel. Ook de toetsen in de derde kolom op de vierde, vijfde en zesde dots. De middelste kolom kaarten om backspace, volgende en ruimte. De Backspace en Space toetsen zijn spreekt voor zich. De “Next”-toets is alleen zinvol als het toetsenbord is in de handmatige modus (zie Geavanceerde sectie: handmatige modus). De braille-toetsenbord is ergonomisch ontworpen om u groot scherm real-estate, het minimaliseren van de mogelijkheden voor typefouten en het leggen van de basis voor een snelle en efficiënte typen.
Met VoiceOver geactiveerd, voert u liggende modus. Als u niet horen “Landschap”, moet u de Portrait mode te openen. Draai nu het scherm zodanig dat het is van u af. De braille toetsenbord is in het midden van het scherm. Plaats de telefoon tegen de palm van je handen, zodanig dat de uiteinden van uw vingers comfortabel aan te raken. De index, midden en ringvinger van de linkerhand moet uitgelijnd met de toetsen 1, 2 en 3 en eveneens voor de rechterhand (lijn de overeenkomstige vingers toetsen 4, 5 en 6). Misschien wilt u uw duim en pink wikkel rond de telefoon voor ondersteuning. Identificeer elk van de acht toetsen (met uitzondering van de volgende toets) en bewaar hun algemene locaties. Geef zoveel tijd als nodig is om vertrouwd te raken met het toetsenbord.

Nuttige tips:
Het krijgen van een dekking voor uw telefoon kan helpen een meer solide grip tijdens het typen. Indien nodig, vraag dan een zorgverlener om u te helpen fid de hand positioneren zoals hier getoond.
Menu Het schrijven van braille Nu dat u bekend bent met de Braille toetsenbord, kunt beginnen met het schrijven braille. Schakel VoiceOver door triple-klikken op de home-knop, dit zal u toelaten om snel te typen. Voer Punt 1, gevolgd door Punt 1 + Punt 2 (tegelijkertijd). Voer de ruimte. U hoort “over” (“ab” is een afkorting voor over). Meer informatie over contracties.

Nuttige tips:
De gevoeligheid van het toetsenbord of de stippen werden tegelijkertijd opgenomen. Om “per brief” feedback zie Toetsenbord Audio feedback. Per-woord gesproken feedback is standaard ingeschakeld.
Te zoeken van de toewijzing voor een bepaald karakter of blader in de lijst met beschikbare mappings & korte handen, zie Tab 3: Toewijzingen Library. Menu

Het delen van de tekst
Nadat u klaar bent met typen, terug te keren naar de standaard manier van het houden van uw telefoon, dat wil zeggen portretmodus met het scherm naar u toe. Triple-klik huis opnieuw te activeren VoiceOver. Identificeer en druk op de aandeel-toets op de top-links. Deze optie alleen beschikbaar als u tekst hebt ingevoerd in het braille toetsenbord.

Mail & iMessage
1) Bij het selecteren van “Mail” of “Bericht”, zult u in het bericht componist. Navigeer naar de “Contact toevoegen uit het adresboek” knop op de top-rechts.
2) U ziet een lijst met al uw contacten. Gebruik drie vingers scrollen, indien nodig en kies een contactpersoon aan wie u de e-mail of tekst aan te pakken. U keert terug naar het bericht componist.
3) U mag bekijken en beoordelen het bericht voordat u het verzendt. Om uw bericht verder te bewerken voordat u het verzendt, druk annuleren en keer je terug naar de braille toetsenbord, waar u kunt hervatten typen.
Als u klaar bent met bewerken, te beginnen bij stap 1). Anders, als je klaar bent om de tekst of e-mail verzenden door op Verzend (centrum-rechts). U hoort een bevestiging dat het bericht is verzonden.
Twitter & Facebook
1) Selecteer “Twitter” / “Facebook” na het raken van aandeel. Als je niet ziet een optie om tekst te delen via Twitter / Facebook, moet u het instellen van uw Twitter / Facebook-account op je iPhone. Alleen dan kun je sturen tweets / Facebook berichten direct met Braillist.
2) U ziet de tweet / facebook bericht componist waar u uw bericht beoordelen en optioneel een locatie toevoegen tag. Om te blijven werken op uw bericht, druk op annuleren en keer je terug naar de braille toetsenbord, waar u kunt hervatten typen. Anders als je klaar bent om de tweet / facebook bericht in te dienen, raakte sturen.
Nadat u hebt gedeeld tekst met behulp van Braillist, heb je een paar opties:
Sla het bericht voor herziening op een later tijdstip met behulp van de knop Opslaan op de top-rechts (braille toetsenbord, portret-modus). Het bericht wordt nu weergegeven in uw notities bibliotheek (zie Tab 2: Notes Library). De save optie is alleen beschikbaar als u tekst hebt ingevoerd en de tekst is niet eerder is opgeslagen.
Schakel het bericht van uw scherm met behulp van deze volgorde: Punt 6 gevolgd door Punt 1 + Punt 4 + Punt 5 + Punt 6. Dit is noodzakelijk als getypte tekst wordt nooit automatisch verwijderd.

Nuttige tips:
Misschien wilt u een koptelefoon te gebruiken terwijl het delen van tekst om uw privacy te beschermen. Meer informatie over het wijzigen van de standaard handtekening “Verzonden vanaf Braillist”, raadpleegt u Instellingen voor delen berichten. Menu Gevorderd

Tab 2: Opmerkingen Library
Alle noten gered van het toetsenbord worden weergegeven in de toelichting bibliotheek. Noten worden bleef na het sluiten van de app of draai uw telefoon uit te schakelen. Echter, als je verwijdert de app, worden de noten verloren gaan. Navigeer naar de toelichting bibliotheek met behulp van de “Notes” (tweede) tab aan de onderkant. Activeer voiceover aan de lay-out van dit scherm te verkennen. Zoek de edit knop op de linker en een lijst van al uw notities.

Het bekijken van een notitie
Dubbelklik op een opmerking om het te zien in groot formaat. Met VoiceOver activeren, verken de lay-out van de notitie weergegeven. Zoek een terug-knop naar de toelichting bibliotheek op de linker-en een aandeel knop op de bovenkant-rechts. Het aandeel knop is vergelijkbaar met die op het toetsenbord op het scherm. Onder de knop Terug is een speaker knop voor het horen van uw notitie. Gebruik dit met vibrationele terugkoppeling naar Braillist navigeren zonder VoiceOver.

Een opmerking verwijderen
Hit terug te keren naar de noten bibliotheek, druk dan op bewerken om de bewerkingsmodus te gaan. Een paar dingen gebeuren: de “Edit” knop verandert in “Klaar” en elke noot heeft nu een min-toets links daarvan. Selecteer de min-toets op de notitie die u wilt verwijderen. Een delete knop verschijnt nu aan de rechterkant van de notitie. Je zult ook horen een bericht waarin u wordt gevraagd de verwijdering te bevestigen. Als je van gedachten veranderd over het verwijderen van de notitie, raakte het minteken weer. Anders, klik op “Verwijderen” en “Klaar”.

Menu Tab 3: Mappings Library
Navigeer naar de toewijzingen bibliotheek met behulp van de “Toewijzingen” (derde) tab aan de onderkant. Activeer voiceover aan de lay-out van dit scherm te verkennen. Zoek een edit knop op de linker en controles voor het schakelen tussen Basic en Grade-2 mappings. U bent momenteel op de basis-scherm dat de alfabetten, leestekens tekens, symbolen en cijfers die door de braille toetsenbord staan. Ook staan ​​er een paar fundamentele graad-2 contracties: en, voor, ing, van, de en met (deze lijst uit te breiden in toekomstige versies). Druk op de “Graad 2” om naar de lijst van Grade-2 shorthands (bijvoorbeeld: “imm” voor “onmiddellijke”). Deze zijn handig voor het typen snel en notities nemen.

Het toevoegen van nieuwe toewijzingen
Hit “Basic” om terug te keren naar de belangrijkste mappings scherm. Bovenaan rechts vindt u een knop ‘Toevoegen’. Hiermee kunt u een korte-hand. Misschien wilt u delegeren aan een verzorger, die gemakkelijker toe te voegen of te wijzigen mappings in de bibliotheek.

Ontgrendelen portret-modus
Naar landscape modus te activeren, moet staand worden ontgrendeld. Dubbelklik op de home-knop om de onlangs geopende applicaties te brengen aan de onderkant van het scherm. Veeg van links naar rechts tot je het scherm met een sleutel de naam “Rotation lock” te bereiken. Met deze toets kunt u schakelen tussen vergrendeld en ontgrendeld portret-modus.

Menu Instellingen en configuratie
Deze app kan worden geconfigureerd voor een visueel gehandicapte persoon op vele nuttige manieren. Om de instellingen paneel te openen, gaat u naar instellingen en navigeer helemaal naar beneden.

Automatische Keyboard Mode: Stel het toetsenbord Gevoeligheid
De automatische modus (standaard modus) kunt u een snelheid selecteren voor uw braille toetsenbord. Een langzamere toetsenbord minder gevoelig voor gelijktijdige toegang dot. Een hogere snelheid zonder efficiënter kan de kans op fouten toenemen. Zo zal een “Very Slow” snelheid introduceren een vertraging van meer dan een seconde voor het toetsenbord registreert uw toetsencombinatie. Aan de andere kant, als je op “Instant” snelheid en typte de stip combinatie voor f: Punt 1 + Punt 2 + Punt 4, je kan eindigen met “ai” (Punt 1, vervolgens Punt 2 + Punt 4 ). Probeer verschillende snelheden aan degene die geschikt is voor u te vinden. Als je meer ervaring met Braillist, kunt u ideale snelheid te veranderen.

Handmatige modus
De instellingen paneel kunt u schakelen automatische modus. In de handmatige modus, moet u op “Volgende” (middelste toets in het braille toetsenbord) raakte aan te geven dat u klaar bent met het invoeren van de puntjes in de braille cel.

Keyboard Audiofeedback
De tekst-naar-spraak-engine verpakt met Braillist leest uit elke letter (indien per brief feedback is ingeschakeld) of elk woord (indien per Word feedback is ingeschakeld).

Navigeren Braillist zonder VoiceOver: Vibrationele feedback
Haptische of vibrerend feedback werd ingevoerd, zodat je niet zou moeten vertrouwen uitsluitend op VoiceOver knoppen zoals “Delen” te vinden, “Opslaan”, “Bewerken” en “Terug”. Als deze functie is ingeschakeld in de instellingen panel, zullen deze knoppen geven haptische bevestiging: ze zullen ertoe leiden dat uw telefoon moet trillen wanneer hun actie is met succes afgerond. Deze functie kan ook worden gebruikt naast VoiceOver.

Het delen van berichten
De “Braille Tekst” optie kunt u de Braille Unicode representatie van de ingevoerde tekst om de tekst in het Engels te voegen bij het delen van de braille toetsenbord. U kunt transcriberen de braille unicode in een braille Character Set of Portable Embosser Format (PEF) en stuur het naar een Braille printer.
U kunt ook een andere aangepaste handtekening die wordt toegevoegd aan alle tekst gedeeld met behulp van Braillist

Voor Braille Leerkrachten
De toewijzingen bibliotheek kan worden gebruikt als een instrument voor het leren braille. Als VoiceOver is geactiveerd, kunnen de studenten naar elkaar luisteren in kaart brengen van een voor een, nieuwe karakters aanleren en bekijk wat ze geleerd hebben op het braille toetsenbord.


Print page