App: Zoek en scan – Winkelen bij Bol.com

Een app als vervanger voor Bol.com met voice-over

Winkelen, winkelen en nog eens winkelen, voor velen een plezierige bezigheid. Uren sjouwen door de stad en dan vaak nog met niets thuiskomen.
Ik vind het ook wel leuk maar dan liefst vanuit mijn luie stoel.
Oké, nu als een speer naar Bol.com. Pak een laptop, start een browser, aanpassing
erover heen en gaan met die banaan.
Aangezien Bol.com een behoorlijk uitgebreide website heeft met kopjes, lijsten, toeters en bellen ben ik eens in de Appstore gaan kijken of er toevallig een app te vinden is waarmee ik bij Bol.com kan bestellen.
Op de site moet ik na iedere klik/enter opnieuw gaan zoeken (kopjes springen) tot ik gevonden heb waar het resultaat staat. Dat kan, maar kost tijd en de volgende keer ben ik alweer vergeten hoe de site was opgebouwd of is de site weer veranderd, zodat ik weer moet zoeken.

Ik heb een app gevonden, de app heet ‘Zoek en scan’ is gratis en maakt het Bo.com verhaal een stuk overzichtelijker.
Ook deze app is weer opgebouwd met tabbladen, dat lijkt saai te worden maar dat is juist wat app-gebruik zo handig maakt voor voice-over, alles op de zelfde positie, snel bereikbaar aan de onderkant.
Deze keer heten de tabs:
Zoek, Scan, Categorieën, Favorieten en Account

Eerst maar eens een account aanmaken, daar zal ik vast niet onderuit kunnen. Dat kan niet in de app zelf, ze sturen me door naar een mobiele pagina in Safari. Er volgt een melding dat je wordt doorgestuurd en de gegevens zijn redelijk makkelijk in te vullen.

Verder vindt je in het account tabblad een aantal instellingen over het gebruik van push berichten om aanbiedingen in je berichten centrum te ontvangen.. Gelukkig staan ze standaard op ‘nooit’ zodat je echt een keus hebt of je dat wel/niet wilt.

Het zoeken van producten kan via categorieën of door het intypen van trefwoorden.
Bij de laatste mogelijkheid is er ook een filter op categorieën of prijs, dat maakt het zoeken efficiënter.

Op het resultaatscherm zit een taakknop om aan te geven wat je met een artikel wilt en een deelknop om mensen via email of Facebook te laten weten dat jij dit artikel aan het bekijken bent.
Binnen het taakmenu kun je een artikel in je winkelwagentje plaatsen of toevoegen aan je favorieten zodat je het snel terug kunt vinden.

Als ik denk dat ik voldoende geld heb uitgegeven, kan ik via de accounttab mobiel inloggen, daar mijn winkelwagen controleren en met Ideal afrekenen.

Het Scan tapblad laat ik hier buiten beschouwing omdat je hier barcodes van producten kunt scannen en die dan automatisch kunt laten opzoeken. Dit is bijna niet te doen als je het niet kan zien.

Het afleveren gebeurd doorgaans de dag na de bestelling. Daar heb ik dan de “mijn pakket” app voor om te kijken hoe het met de bestelling gaat.

Echt een app naar mijn hart!


Print page