App: GGD op reis

GGD Op Reis informeert over reizen, ziekten en vaccins

GGD Op Reis iPhone iPod touch Een overzicht van spelende gezondheids-kwesties in het buitenland, de voorbereidende stappen die je moet
nemen voordat je op vakantie gaat en een overzicht van je eigen vaccins. Het GGD in Flevoland heeft een applicatie gemaakt voor alle Nederlanders die op reis gaan en daarvoor een GGD nodig kunnen hebben. Je selecteert eerst een land en ziet dan meteen welke verplichte en aanbevolen vaccinaties je kan laten doen voordat je er naartoe reist. Een woordenboek in de app laat weten wat alle ziektes die je kan oplopen, inhouden.
GGD Op Reis kent een hoofdmenu met zes knoppen waarbij je even moet kijken wat waar staat, want de onderwerpen schurken nogal dicht tegen elkaar aan.

GGD Op Reis landenvaccins
De meest prominente knop linksboven leidt je naar een landenoverzicht, daarnaast bereik je algemene reisinformatie onder een knop. Daar tref je onder andere algemene tips qua voorbereiding en dingen waar je op moet letten in bepaalde reizen, zoals een tocht naar Mekka. Je ziet daar ook wat je kan doen na een reis. De knop daarnaast bevat een overzicht van alle GGD-adressen in Nederland die je vanuit de app meteen kan bellen.
Linksonder in het hoofdmenu kan je naar de checklist gaan waarmee je goed voorbereid op reis kan gaan. Je wordt er bijvoorbeeld herinnerd aan condooms en een tekenpen.

GGD Op Reis informatie gele koorts
Het woordenboek ernaast definieert aandoeningen en ziektes die je kan oplopen en de laatste knop in het hoofdmenu is ‘Uw vaccinaties’. Daar kan je verschillende reisgenoten invoeren en per persoon aangeven waarvoor diegene is ingeënt. Dat kan door een vinkje te zetten voor een inenting. Je hoeft dus niet zelf te typen. De app benadrukt dat die lijst niet je officiële inentingspapieren vervangt.
Als laatste staan in het midden van het scherm de laatste nieuwsberichten van het GGD, die net als de landen en de items in het woordenboek zijn toegelicht met foto en tekst.
GGD Op Reis is een handige applicatie voor iedereen die een reis plant naar een exotisch land.
Een andere goede app op dat gebied, waarin je ook de gegevens van je zorgverzekeraar bij de hand hebt, is Hulp op Zak.
Downloaden:
GGD Op Reis (gratis)

[bron: iPhoneclub.nl]

bartiméus logo


Print page