App: Appie – Boodschappen doen bij AH

Appie app gebruikt door VIPS
Er zijn mensen die boodschappen doen geen probleem vinden, die hoeven dit verhaal dan ook niet te lezen. Ook mensen die het echt leuk vinden om in de supermarkt rond te dolen zullen hier niet veel van opsteken. Dit stukje is bestemd voor mensen die boodschappen doen op zijn best een noodzakelijk kwaad vinden. Voor hen ga ik uitleggen dat de Appie app een heel aardig hulpmiddel voor blinden of slechtzienden kan zijn.

Het boodschappen probleem in steekwoorden: Waar ligt het in de winkel, wat kost het, hoe vind ik iemand die mee wil lopen en het belangrijkste; hoe krijg ik mijn boodschappen thuis.

Wat kan de Appie app voor mij doen?
Bij opstarten van de app verschijnt er een startscherm waar 9 iconen op staan, onder andere je eigen boodschappenlijst en via recepten en winkels naar, als laatste, de instellingen. Onderaan dit scherm is een vinkje om aan te geven dat je dit scherm niet meer wilt zien. Als je je keus hebt gemaakt kom je in het gewenste scherm met aan de onderkant 5 tabbladen: mijn lijst, bonus, producten, recepten en menu.
Je kunt via bonus, producten of recepten boodschappen op je lijst zetten die je in de mijnlijst-tab kunt bekijken. Je krijgt info over de prijs en een kort stukje tekst over de artikelen. Via recepten kun je allerlei ingrediënten direct op je lijst plaatsen.
Hiermee zou je kunnen zeggen dat drie van de vier problemen min of meer opgelost zijn: ‘Waar ligt het, wat kost het en hoe vind ik iemand’.

Ook op de vraag ‘hoe krijg ik het thuis’ Lijkt de Appie app een in mijn ogen heel behoorlijke oplossing te hebben. Boven aan het boodschappenscherm zit een knop:’ thuis bezorgen’ als je daarop tikt kun je een bestelmoment kiezen. De kosten variëren van 3,95 euro tot 8 euro. bv. tussen 10:00 en 12:00 kost 7,95 en tussen 16:00 en 21:00 maar 3,95 euro. Na deze keuze moet je de bestelling afronden.

Met bezorgen bedoelt men ook bezorgen. De boodschappen worden in de keuken gezet. Ze zijn ingepakt in klapkratten waar je 4 euro statiegeld per stuk voor betaalt, maar die nemen ze de volgende keer uiteraard weer mee net als de lege pet flessen. De andere voorwaarde is dat het minimum bedrag aan boodschappen 70 euro is. Je hoeft niet regelmatig (iedere week of zo) te laten bezorgen dus je kunt je boodschappen spreiden. Je boodschappenlijst blijft bewaard zodat je die de volgende keer weer als basis kunt gebruiken.

Om van deze dienst gebruik te kunnen maken moet je een account op ah.nl aanmaken. Dit kan via pc, maar ook via het instellingen tabblad van de app. Het is met veel kunst en vliegwerk ook wel mogelijk om je boodschappen via de site albert.nl te bestellen maar dat kost op een pc veel meer tijd, zeker als je afhankelijk bent van een aanpassing.

Conclusie:
Ik vind het een geweldige app die mij verlost van een wekelijkse ergernis. Hoewel Albert Heijn niet de goedkoopste supermarkt is komen ze met Euroshopper producten wel een heel eind. Om gebruik te kunnen maken van de app moet je redelijk handig zijn met iPhone en voice-over om deze app soepel te kunnen gebruiken. Wat de bezorg kosten betreft; ik heb wat rond gevraagd onder kennissen en collega’s maar niemand kunnen vinden die voor 3,95 euro een lijstje boodschappen van mij meeneemt, naar de winkel gaat en het thuis in de keuken komt zetten. Zelfs voor 7,95 euro is dat mij niet gelukt.


Print page