AGK Bluetooth toetsenbord

 

AGK toetsenbordApparaat omschrijving

AGK Bluetooth toetsenbord voor iPad2
Te gebruiken in combinatie met de iPad voor o.a. tekst invoer.

Prijs: 39,95 Euro (Aldi)

Inhoud
  • Toetsenbord
  • USB kabel
  • Handleiding
Specificaties
  • Draadloze Bluetooth 3.0
  • Aluminium behuizing
  • Ingebouwde oplaadbare Lithium batterij voor ongeveer 55 uur onafgebroken gebruik en 1 maand Standby
  • Extra toets (HOME)
  • Energiezuinige slaapstand

Praktijk

Het koppelen via Bluetooth aan mijn iPad gaat zonder moeite door het schakelaartje aan de onderzijde over te halen en mijn iPad het toetsenbord te laten detecteren.

Het navigeren met de pijl toets door de Apps gaat prima alleen het activeren met de Return (Enter) toets werkt niet. De VoiceOver Enter (VO + spatie of snelnavigatie pijl omhoog + pijl omlaag) werkt wel.

De typ aanslag voelt wat ‘goedkoop’ aan. En voor de spatiebalk zit een vervelend klein richeltje dat je voelt iedere keer dat je de spatie indrukt.

Een pluspunt vind ik wel de extra toets links bovenin. Dit is de Home knop van de iPad. Hierdoor hoef ik niet steeds terug te reiken naar mijn iPad om bijvoorbeeld een programma te verlaten en kunnen mijn vingers op het toetsenbord blijven.

Op dit moment geen iPad 2 ter beschikking dus test uitgevoerd met iPad 3.
Horizontaal is al wat wiebelig maar verticaal in de standaard zetten is zeker niet stabiel.
Het toetsenbord past keurig op de iPad 3 als beschermhoes, door het toetsenbord met de toetsen op het iPad scherm te leggen en het er over heen te klikken.

Het is geen oplaadbaar docking station, dus iPad wordt niet opgeladen tijdens het plaatsen van de iPad in de standaard. Het toetsenbord kan worden opgeladen met bijbehorende USB kabel, geen stroomcontactdoos plug.

Op verpakking staat: iPad niet inbegrepen, inderdaad die zit er niet in.

Conclusie

Vooral de richel voor de spatie en de onstabiliteit van de standaard (weliswaar getest met een iPad 3) zou een reden kunnen zijn, als je met tien vingers typt, om het niet aan te schaffen.


Print page